Pályázat


A kedvezményezett neve: PP-FA Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 
A projekt címe: „Vállalkozás fejlesztés a PP-FA Kft.-nél”
Az átmeneti támogatás összege: 64 757 611 Ft
A támogatás mértéke: 70 %

A projekt tartalmának bemutatása:

Jelen projekt hozzájárul a magyar gazdaság dinamikus növekedésének fenntartásához, a KKV-k termelékenységének még erőteljesebb felzárkóztatásához. A vállalkozások fejlesztéséhez, beruházásaik támogatásához, valamint társadalmi-gazdasági potenciáljuk kibontakoztatásához is, különös figyelemmel a szabad vállalkozási zónákban fejlesztő vállalkozásokra.

A PP-FA Kft. a 7091 Pári, 030/1 hrsz alatt található székhelyén valósította meg vállalkozásának fejlesztését. A pályázat keretében beszerzésre került 1 db Üstünkarli UTA Z4 120 200 AK-UHM 120 H rönkvágó szalagfűrész gépsor, amely nagy segítséget jelent a fűrészáru gyártásában, feldolgozásában.

A vállalat fejlődéséhez, illetve a munkavállalók magasabb szintű munkavégzésének elősegítése céljából képzés valósult meg, melynek során 6 fő munkavállaló, 20 óraszámban, online jelenléti képzés formájában részesült munkavédelmi képzésben. A projekt keretein belül a munkavállalók alapvető ismerete bővült a biztonságos munkavégzéshez szükséges információkkal. 

A megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása során 59,4 kWp-os napelemes rendszer létesítése valósult meg, mely a gyártócsarnokbeli és irodai energiafelhasználás nagy részének kiváltását teszi lehetővé. Ez előmozdítja a környezettudatos gazdálkodást, illetve a vállalkozás rezsiköltségeihez kötődő terheinek enyhítését, továbbá a cég is hozzájárul a zöldgazdaság fejlődéséhez. Ezen felül a tevékenységéhez kapcsolódóan korszerű vállalati technológiai megoldásokat alkalmaznak.

A vállalkozás fejlesztésével hatékonyabb munkavégzést tudunk eredményezni, ezáltal a társaság kapacitásának növelése, a gyorsabb és pontosabb minőségi munkavégzés biztosítása, a vállalkozás fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának erősítése, versenyképességének és jövedelemtermelő képességének a növelése, valamint a meglévő munkahelyek megtartása, szükség esetén újak létrehozása valósul meg.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.12.31. 
A projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-02548